Bak Norbert

- Szia! Hogyan mutatnád be magad?
- Üdvözlöm a kedves olvasókat! Bak Norbert vagyok, 24 éves, Debrecenben születtem, mivel épp ott pottyantam ki, sajnos ez elcsúfítja a személyi igazolványom, de nem bánom, mert szerencsére Miskolcon nőttem fel. Jelenleg Cipruson dolgozom egy brókercégnél, lassan 2 éve külföldön vagyok.

- Mi az első Diósgyőrhöz kapcsolódó élményed?
- Az első emlékem a 2000-es évek elején egy hazai DVTK – Vasas mérkőzés volt, melyre a barátaim rángattak ki, onnantól kezdve mondanom sem kell, nem érdekelt más, csak a Diósgyőr. A hangulat fertőző volt és én csúnyán elkaptam, azóta sincs rá ellenszer. Rengeteg élménnyel gazdagodtam, és sokat köszönhetek Miskolcnak, nagyon sokat tanultam a lelátón a küzdeni akarásról és a kitartásról, amit az életben is sikerült kamatoztatnom.

- Mi a legszebb emléked?
- Az egyik legkedvesebb emlékem talán José Luque búcsúmeccse volt, ugyanis egy, az Ő emlékére elindult videó készítő versenyen sikerült elnyernem egy általa dedikált 77-es mezt. A díjátadó után pedig José odajött és felajánlott egy VIP jegyet az utolsó mérkőzésére, amely számomra is a búcsúmeccs volt, mivel akkor már tudtam, hogy költözni fogok. Könnyesre és felejthetetlenre sikeredett.

- Mi a kedvenc sztorid?
- Ebből is van rengeteg. Az egyik legviccesebb talán, amikor több százan énekeltük a Keleti pályaudvaron, hogy „Ez Miskolc”, majd egy részeg helyi lakos ijedten megkérdezte, hogy merre van Budapest, mert ő nem Miskolcon lakik. Könyvet lehetne írni ezekről.

- Remélem, egyszer megírja valaki. Milyen gyakran jutsz el meccsre?
- Ne is kérdezd! Félévente egyszer, olyan ritkán, hogy még kártyám sincs.

- Hogyan tudod követni a mérkőzéseket Ciprusról?
- Többnyire online közvetítéseken keresztül, ami borzasztó. De próbálom a pozitív oldalát nézni! Legalább le tudom némítani az elfogult kommentátorokat, akiktől agyvérzést kapok. Sajnos sokan tudják milyen érzés ez, rengeteg szurkolótársam van hasonló helyzetben.

- Alapítója vagy a DVTK szurkolók csoportjának a facebookon. Mi hívta életre?
- A csoportot 2011 őszén hoztuk létre, egy ötletre fel, amit a régi hivatalos weboldalunk fórumán a szurkolótársakkal találtunk ki, aminek a célja az lett volna, hogy új szurkolói rigmusokat tudjunk elterjeszteni tömegesen. Hamar beláttuk, hogy ez nem így működik, viszont új értelmet nyert a csoport. A tagok elkezdtek véleményeket megosztani, túrákat szervezni, segíteni egymásnak.

- Büszke vagy rá, hogy „Mi vagyunk a legnagyobbak” a közösségi oldalon is?
- Még szép!Magyarország legnagyobb online szurkolói közössége vagyunk, már 7360 fővel ebben a pillanatban.

- Hány admin van, milyen elvek alapján moderáltok? Mi fér bele?
- Jelenleg hárman vagyunk adminok, ahogy a csoport bővül, ez változhat, ugyanis minden pillanatban kell valakinek ügyelnie a rendre. Bármi belefér a trollkodáson keresztül az „úristenkiesünkcsődbemegyünkig”. Teljes a véleménynyilvánítás szabadsága, kizárólag a személyeskedés, a trágár megnyilvánulások és a nem a DVTK-val kapcsolatos bejegyzések vannak és lesznek moderálva.

- Milyen terveitek vannak a csoporttal?
- A terv a további bővülés, hogy rengeteg szurkolóhoz eljusson rövid idő alatt egy-egy információ, mint például egy közös koreográfia. És természetesen továbbra is szeretettel várunk minden szurkolótársat.

- Hogyan értékeled a csapat elmúlt években elért eredményeit?
- Történelmi sikerek. Életem legjobb évei Diósgyőr-szurkolóként, még így az internet előtt is. Jó úton haladunk, a csapat végre méltóan játszik a saját szurkolóihoz! És ha még új stadionunk is lesz, akkor teljes lesz az öröm.

- Ha a tervek szerint haladunk, akkor biztosan. Mi az, amiben fejlődnie kell a klubnak szerinted?
- Elsősorban játékosaink megtartásában, de ezt inkább rábíznám a vezetőségre. De nem csak a DVTK-nak, hanem az egész magyar focinak, főleg az első osztálynak lenne hová fejlődnie.

- Mikor tudsz kijönni legközelebb egy meccsre?
- Bárcsak tudnám. Remélem, hamarosan találkozunk!

- Én is, várunk haza. Köszönöm, hogy a rendelkezésünkre álltál.
- Én köszönöm.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!