- Nagyon sok felkészülési tornát rendeztünk eddig is, amelyek közül kiemelkedett a Rakaczki Kupa, a Girls Cup, a kisebbek számára pedig a jelenleg is zajló Legendák Kupája - kezdte az új eseménnyel kapcsolatban Hegedűs Tamás, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia nemzetközi kapcsolatokért felelős referense. - Szerettük volna, ha a téli felkészülés alatt nem csupán egy-egy nemzetközi találkozó szerepelt volna a csapataink programjában. Éppen ezért hívtuk életre a Winter Cup-ot, ahol tornarendszerben, több erős ellenféllel szemben gyakorolhatnak a DVTK tehetséges, fiatal futballistái. 

- Minden héten egy korosztályt érint a DVTK Winter Cup?
- Pontosan így van. Most hétvégén kezdünk az U17-es csapatok mérkőzéseivel, és egészen február végéig haladunk sorjában. Ezúttal négy klub méri össze az erejét körmérkőzéses formában, de lesz olyan esemény is, ahol a DVTK mellett további hét csapat érkezik az edzőközpontba. 

- Az elmúlt években sok rangos tornán szerepeltek az akadémiai csapatok, most a saját értékeket igyekszik megmutatni a klub?
- Ez egy nagyon fontos üzenete a Winter Cup-nak. Nagyszerű infrastruktúrával rendelkezünk, amit igyekszünk maximálisan kihasználni és a külföldről érkező vendégek számára is megmutatni. Másrészt a csapataink hazai környezetben játszhatnak román, lengyel, szlovák első osztályú csapatokkal, ami ugyancsak segíti a fejlődésüket. Ráadásul egy-egy eseményen több játékosunk is pályára léphet, hiszen három-négy találkozó alatt az edzők is több lehetőséget tudnak biztosítani a fiatalok számára. A nemzetközi meccsek ráadásul minden esetben jó erőfelmérők, hiszen olyan riválisok érkeznek, akikkel a bajnoki szezon idején nincs, vagy kevés lehetőség van találkozni. 

- Az U17 kezdi meg a sort, méghozzá felvidéki ellenfelekkel szemben. 
- Így van, szlovák I. osztályú klubok érkeznek hozzán szombaton. Három meccs vár minden együttesre, tehát nagyüzem lesz az akadémián. Lesz azonban olyan korosztály is, hogy nyolc együttessel bonyolítjuk le  a DVTK Winter Cup-ot. A kollégáimmal együtt bízunk benne, hogy ez a hathetes sorozat mind a játékosok, mind az edzők, mind a szülők és az érdeklődők számára értékes, izgalmas és érdekes lesz. 

A DVTK Winter Cup programja

Korosztály: U17
Időpont: 2024. január 27., szombat
Helyszín: DVTK Edzőközpont
A mérkőzések időtartama: 2x20 perc, teljes játékidő csapatonként: 120 perc

A pálya
10:30 Diósgyőri VTK - FK Galaktik Košice
11:30 Diósgyőri VTK - 1. FC Tatran Prešov
12:45 Diósgyőri VTK - FC Košice

B pálya
10:30 FC Košice - 1. FC Tatran Prešov
11:30 FC Košice - FK Galaktik Košice
12:45 1. FC Tatran Prešov - FK Galaktik Košice