Az Apagy elleni sikerrel megvívott rangadó után megváltozott, Bari Csaba, Doros Szilárd, Fischer Csaba és Pados Zoltán összeállításban a csoportunk alsó régiójában tanyázó Tiszaújvároshoz látogatott a DVTK második számú együttese. A győzelem reményében érkeztek a diósgyőriek a lelkes és rutinos játékosokkal felálló vármegyei ellenfélhez, ami végül sikerült, de nem akármilyen izgalmak és nehézségek közepette. A végig fej-fej mellett haladó küzdelem (harmadik kör után 7:7-es döntetlen) csak a végjátékban dőlt el a három pont sorsa Fischer Csaba Temesvári elleni győzelmével.

Férfi asztalitenisz NB II. Észak-kelet, 7. forduló

Tiszaújvárosi SC - DVTK II. 8:10

Győzött: Bari (4), Doros (4), Fischer (1) és a Bari, Doros páros

Barták László csapatvezető: A csoport nagy esélyese, az Apagy elleni nagyarányú győzelmünk után csak a gárda húzóembere, Bari Csaba maradt hírmondónak a Tiszaújvárosi SC elleni fellépésen. Szerencsére Doros Szilárd hibátlanul pótolta a hiányzó Kővári Balázst, így a mindig megbízhatóan teljesítő Bari Csabával már ketten hozták a döntetlenhez szükséges kilenc győzelmet.  Fischer az elején még nem találta meg a játék ritmusát, saját értékelése szerint is gyengébben teljesített, de a végére feljavult és a sorsdöntő negyedik mérkőzésén már magabiztos volt. Pados Zoltán két mérkőzésén is győzelmi esélyt szalasztott el, Virág ellen a döntő szetteben 3 mérkőzéslabdáról veszített. A lényeg a 3 pont megszerzése volt, amit ha nem is izgalom mentesen de teljesítettünk. A hátralévő két fordulóban szeretnénk bebiztosítani a tabellán elfoglalt helyezésünket és reményteljes tavasz elé nézni!

A DVTK II. hatodik győzelmével az Apagy SE-vel holtversenyben vezeti a tabellát 18-18 ponttal, míg a következő, 8. fordulóban december 9-én az Egri AK II. érkezik Diósgyőrbe.

Barták L.