Összefoglaló 2024. május 4., szombat

U19: DVTK - PAFC 1-1 (0-0)

Pontot szerzett a listavezetővel szemben az U19-es DVTK. Takács Péter csapata ezzel tovább nyújtotta veretlen tavaszi szériáját, amely most már nyolc meccs óta tart.

U19: DVTK - PAFC 1-1 (0-0)


Országos U19-es Bajnokság, 
Kiemelt csoport, 20. forduló

Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia 1-1 (0-0)

DVTK Edzőközpont, Játékvezető: Rajcsányi Sándor (Dobó Sándor, Szekeres Szabolcs).
Diósgyőri VTK: Németh B. - Vass L., Bodnár B., Horváth Zs., Macsó M., Temesvári M., N. Kovalenko, Z. Khameliuk, Silimon L., Tóth Zs., Szakos B. Vezetőedző: Takács Péter. 
Puskás Akadémia: Kubarics J. - Szojma A., Orján R., Kucsicsek L., Sallai D., Lőrincz A., Visinka V., V. Tarasevych, Antal M., Balogh D., M. Osadchyi. Vezetőedző: Körtvélyesi István.

Csere: Balogh D. helyett Retter Sz. a 46., Antal M. helyett D. Lahuncov a 46., Macsó M. helyett Kiss B. a 64., Lőrincz A. helyett Horváth K. a 77., ZH. Khameliuk helyett Bathó T. a 84., Silimon L. helyett Major M. a 87. percben. 
Sárga lap: Horváth Zs. az 52., D. Lahuncov a 71., Kiss B. a 76., Silimon L. a 81., Temesvári M. a 81., Sallai D. a 87., Kubicsek L. a 87., Németh B. a 89., Tóth Zs. a 90. percben. 
Gólszerző: N. Kovalenko (1-0) az 57., Sallai D. (1-1) a 80. percben. 

Takács Péter: - Nehéz szavakat találni, mert már körbeudvaroltam a játékosaimat. Most ismét azt kell mondanom, hogy amit ezek a srácok le tettek az asztalra ebben a szezonban, azzal sok kis akadémistának a példaképei lehetnek. Nyolc hete veretlenek vagyunk, de ez a döntetlen a bajnokság legjobb csapata ellen, most csalódás nekünk. Győzelmet érdemeltünk volna és mindig a de után jön a legfontosabb rész. Ezúttal ilyen-olyan okok miatt ez nem valósulhatott meg. Sose fogom felmenteni a csapatom és másra kenni a dolgokat. A legnagyobb tisztelettel gondolok a játékvezetőkre, tudom, hogy hibázni emberi dolog, de a tiszteletért cserébe elvárom, hogy ők is tiszteljék a Diósgyőrt. Ez most így sikerült, de üzenem: ettől csak még elszántabbak leszünk. Olyanok vagyunk mint a kisegér, aki beleesik a tejes üvegbe. Hát legyen, de mi úgy fogunk küzdeni a céljainkért, hogy vajat köpülünk belőle és kimászunk az üvegből. Ezúttal több játékosomnál eltört a mécses, azért mert fanatikusok és meghalnak ezért a címerért. Fáj az igazságtalanság, de ezek a srácok megtestesítik azt, ami a Diósgyőr. Nem féltem őket semmitől és senkitől. Rendkívül büszke vagyok, hogy én lehetek az edzőjük. 

Fotó: Balla Miklós