Beharangozó 2022. július 13., szerda

Dragan Vukmir: Biztosan nem leszünk frissek

A Kisvárda vendégeként játssza harmadik nyári felkészülési mérkőzését a DVTK labdarúgó csapata. A csütörtök esti találkozó előtt Dragan Vukmir vezetőedzővel beszélgettünk.

Dragan Vukmir: Biztosan nem leszünk frissek


A héten egy új igazolás érkezett Koman Vladimir személyében. Azaz az utóbbi időben érkező fiatalok mellé jött egy rutinos labdarúgó is. Kíváncsiak voltunk arra, a DVTK vezetőedzője milyen szerepet szán neki a pályán vagy a pályán kívül.

- Valóban sok fiatal érkezett az utóbbi időben, ezért nagy szükségünk volt rutinos, tapasztalt labdarúgóra is - kezdte Dragan Vukmir. - Koman Vladimir egy nagyon jó karakter, megvan minden tudása és tapasztalata ahhoz, hogy az egyik vezére legyen a csapatnak. Sajnos nem velünk kezdte el a felkészülést, van egy kis lemaradása a többiekhez képest, és ezért egyelőre különmunkát is kell végeznie. Rá még nem számítunk Kisvárdán.

Akkor maradjunk is a témánál, lássuk mi a helyzet azokkal, akik nem voltak bevethetők legutóbb a Mezőkövesd ellen.

- Könyes Norbert és Korbély Kristóf kisebb betegséggel küzdött, de a héten már mindketten a csapattal edzettek - osztotta meg a szakember. - Kristóf ma már pályára lép a tartalék csapat felkészülési mérkőzésén, meglátjuk, mennyire lesz bevethető állapotban, mert több edzést is kihagyott. Könyves Norbert biztosan játszani fog Kisvárdán. Viczián Ádám és Szőke Adrián szerepeltetését óvatosságból nem szeretnénk most még erőltetni, de pár nap múlva ők is készen fognak állni a játékra.

Bár a napokban visszatért a tartalék csapathoz többedmagával Mrva Patrik és Oláh Balázs is, Mezőkövesden mégis pályára léptek az irányításod alatt. Sokan felkapták erre a fejüket, de jól gondolom, hogy egy ilyen helyzetben ez a normális?

- Azért van a klubnak akadémiája, hogy a legtehetségesebb fiatalok folyamatosan a nagy csapat ajtaján kopogtassanak - tette hozzá a DVTK vezetőedzője. - Akiket az edzőik javasolnak, azok előbb-utóbb az első csapat edzésén, majd mérkőzésen is megkaphatják a lehetőséget a bizonyításra. Számomra nagyon fontos a folyamatos párbeszéd az utánpótlásban és a második csapat mellett dolgozó szakemberekkel, hiszen együtt kell dolgoznunk azért, hogy a klub minél sikeresebb legyen. Az említett Mrva Patrik és Oláh Balázs is velünk kezdte el a felkészülést és az alapozást, kíváncsiak voltunk, hogyan reagálnak, hogyan bírják, és nem is tudok rájuk panaszkodni. A fokozatosság elvét ugyanakkor be kell tartani, nem lesz minden fiatal egyből alapember. Az első és a tartalék csapat közötti átjárás folyamatosan biztosított, lesz olyan, hogy mi adunk majd nekik játékosokat, ha úgy adódik, lesz, hogy mi kérünk, ha esetleg sérülés, vagy eltiltás miatt szükségünk lesz rá. Most szükségünk volt rájuk, ezért hívtuk őket. Igen, ez így normális.

Tekintettel arra, hogy ez a találkozó a Kisvárda főpróbája a jövő heti Európa-konferencialiga mérkőzésük előtt, ezért a hazaiak kérésére a zárt kapus felkészülési mérkőzésről kizárólag szöveges közvetítés lesz olvasható, online stream nem lesz. A DVTK az ilyenkor szokásos módon természetesen eleget tesz a kérésnek. 

- Tudjuk, hogy ők máshol tartanak hozzánk képest, de mi elsősorban a saját felkészülésünkkel foglalkozunk, nem az ellenfélével. A játékosok ugyanazt a terhelést kapták, mint előzőleg, nem pihentettük őket, biztosan nem leszünk frissek. Ugyanakkor egy jó ellenféllel fogunk játszani egy jó meccset, és számunkra ez egy remek erőfelmérő lesz, meglátjuk hol tartunk. A tervek szerint ez lesz az utolsó mérkőzés, amikor mindenki lehetőséget kap, de ezúttal nem a félidőben fogunk sort cserélni, hanem kicsit később - zárta Dragan Vukmir.

Felkészülési program

2022. június 1., szerda
Egyéni edzések kezdete

2022. június 15-18., szerda-péntek
Egészségügyi és kondicionális tesztek és felmérések

2022. június 20., hétfő (DVTK Edzőközpont)
A csapatedzések kezdete

2022. július 2., szombat (Kazincbarcika, Kolorcity Aréna - zárt kapuk mögött)
10:30 KBSC - DVTK 1-1 (1-0)

2022. július 6., szerda (DVTK Edzőközpont - zárt kapuk mögött)
17:00 DVTK - MFK Dukla Banská Bystrica - ELMARADT

2022. július 9., szombat (Zsóry Edzőcentrum - zárt kapuk mögött)
10:00 Mezőkövesd - DVTK 2-3 (1-1)

2022. július 14., csütörtök (Kisvárda, Várkerti Stadion - zárt kapuk mögött)
18:00 Kisvárda - DVTK

2022. július 20., szerda (Miskolc, DVTK Stadion*)
DVTK - DVSC - ELMARAD

2022. július 23., szombat (Budapest, zárt kapuk mögött)
Vasas - DVTK

Merkantil Bank Liga 2022/2023

1. forduló

2022. július 31., vasárnap
BFC Siófok - DVTK

*Amennyiben a gyep állapota lehetővé teszi