Összefoglaló 2023. szeptember 5., kedd

"Senki nem várt tőlünk ilyen teljesítményt"

A DVTK több helyzetet is kialakított az MTK vendégeként, ám csak Alex Vallejo fejese után haladt át a gólvonalon a labda, így pont nélkül maradt a Diósgyőr. A találkozót követően a spanyol középpályással beszélgettünk.

"Senki nem várt tőlünk ilyen teljesítményt"


Elszenvedte első idegenbeli vereségét a DVTK, és négy mérkőzés után szakadt meg a diósgyőri veretlenségi sorozat.

- Senki sem lehet boldog egy vesztes mérkőzést követően, mert az eredmény arra utal, hogy sok mindent rosszul csináltunk, vagy legalább is nem úgy, ahogy elterveztük - kezdte Alexander Vallejo. - A mérkőzés elején gólt kaptunk egy nagy hibából, mert a rögzített játékhelyzetekre fel lehet készülni.
A játékrész végén viszont egyre veszélyesebben támadtunk, sok helyzetet alakítottunk ki, és Rudi előtt még ziccer is adódott. A második félidőre sem mondom azt, hogy a miénk lett volna, pedig mentünk előre, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, ami ezúttal kevésnek bizonyult. Egy gólt szereztünk, de az nem lett elég semmire.

Mi hiányzott a második gólhoz, és ahhoz, hogy legalább egy pontot szerezzen a csapat? - kérdeztük.

- A mérkőzés után mindig kielemezzük a találkozó eseményeit - árulta el. - Most frissiben úgy érzem, nem igazán működött a letámadásunk, nem tudtuk idejében megakasztani az MTK támadásépítését. A második félidőben pedig több veszélyes kontrát is vezettek, ami az erősségüknek számít.
Alapvetően nem játszottunk rossz mérkőzést, de mivel egy pontot sem szereztünk, nem lehetünk elégedettek. A válogatott szünetben ki kell pihenni magunkat fejben és testben egyaránt, hogy utána újult erővel folytassuk a bajnokságot - fűzte hozzá.

Az MTK kétgólos előnyre tett szert, amikor érkezett Alexander Vallejo, és szépített.

- Mindig örömteli gólt szerezni, különösen nekem, akinek nem ez az erőssége - jelent meg egy halvány mosoly az arcán először a beszélgetés során. - Azonban csak ismételni tudom magam, ha egyetlen pontot sem hoz, akkor semmit nem ér a gól. Hosszú távon viszont önbizalmat ad a gól, hogy még pontosabban érkezzek a pontrúgások utáni beadásokra, bátran vállaljam el a lövéseket a 16-oson kívülről. A csapat összes tagjához hasonlóan nekem is az a célom, hogy fejlődjön a játékom, a csapat pedig minél több győzelmet arasson.

A válogatott mérkőzésen miatt tartott bajnoki szünetig a DVTK hat mérkőzésből hármat megnyert, játszott egy döntetlent, és kétszer vereséget szenvedett.

- Becsvágyónak kell lenni, nem elégedhetünk meg azzal, amit elértünk, de azt gondolom, senki nem várt tőlünk ilyen teljesítményt - folytatta. - Egy újonccsapat elleni vereség után könnyen jönnek a negatív gondolatok, de véleményem szerint nagyszerűen kezdtük a bajnokságot. A szombati vereség ellenére azt mondom, jó irányba indultunk el, és ki kell tartani a saját játékunk mellett. Hétközben pedig még keményebben kell dolgozni, és akkor magabiztosan várhatjuk a következő hazai bajnokit. Egy győzelem meg tud változtatni mindent, úgyhogy csak nyugi! - tette hozzá Alexander Vallejo.